Goede tandheelkundige zorg

Onze praktijk stelt goede tandheelkundige zorg voor elke individuele patiënt centraal. Onze visie is duidelijk: het gaat ons om kwaliteit met een persoonlijke benadering, want een mooi en gezond gebit moet wel een heel leven meegaan. Bij ons werken niet alleen algemene tandartsen.

Ook tandartsen met een speciale vaardigheid, zoals bijvoorbeeld een beugeltandarts en een implantoloog,maken deel uit van onze praktijk.

Daarnaast hebben wij uiteraard ook een mondhygiëniste en preventieassistenten. Daardoor kunt u bij ons terecht voor alle tandheelkundige behandelingen. De tandarts houdt de regie over uw behandeling en ziet u tweemaal per jaar. Hij of zij voert behandelingen uit zoals het boren en vullen van gaatjes, het aanmeten en aanbrengen van protheses, kronen en bruggen, wortelkanaalbehandelingen en esthetische tandheelkundige behandelingen.

“Het is belangrijk dat er een goede samenwerking is
tussen de patiënt en het team van behandelaars.”
Maurice Wijdh

Onze werkwijze

Samenwerking

Het is belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen de patiënt en het team van behandelaars. Ons team is zeer ervaren en kan ook goed met kinderen (en pubers) omgaan.

Wij stellen uiteraard alles in het werk om een optimaal resultaat te bereiken. Daarbij maken wij gebruik van de nieuwste technieken en de meest geavanceerde methoden en materialen. Samen met een goede voorlichting en heldere communicatie leidt dit tot het beste resultaat. Bovendien letten we erop dat we geen onnodige handelingen verrichten en we bespreken een behandeling altijd eerst met u door. Daarbij bespreken we wat er moet gebeuren, hoeveel tijd de behandeling in  eslag neemt en wat de kosten daarvan zijn.

Bevoegdheden

Het BIG-register beschrijft precies wat de bevoegdheden zijn van de verschillende zorgverleners. Tandartsen praktijk de Poort van Nieuwegein houdt zich aan die richtlijnen.

Vriendelijke medewerkers

Onze medewerkers zijn vriendelijk en betrokken. Zij nemen de tijd om vragen te beantwoorden en eventuele zorgen over de behandeling te bespreken en weg te nemen. Om tandheelkundige zorg van hoge  waliteit te bieden, werken we met zeer moderne apparatuur, zoals bijvoorbeeld digitale röntgenapparatuur en Cerec-apparatuur.

Dankzij de Cerec-apparatuur kunnen we perfect zittende kronen en bruggen direct voor u maken. Daar hoeft u dus niet meer weken op te wachten! Ook letten we zeer goed op de hygiëne in onze praktijk en de reiniging van onze instrumenten. Daarvoor werken we met een vast protocol.

Zo doen we er alles aan om een bezoek zo plezierig mogelijk te maken en om iedereen een zeer goede tandheelkundige zorg te bieden.

Duidelijkheid over uw behandeling

Wanneer u voor het eerst bij onze praktijk komt, bekijkt de tandarts uw gebit goed, we nemen een gezondheidsvragenlijst met u door, we bekijken eventuele dossiers van uw vorige tandarts en als het nodig is, maken we een röntgenfoto van uw gebit.

Behandelplan

Als een behandeling nodig is, maken we eerst altijd een behandelplan. Dit bespreken we van tevoren met u. Tijdens dit gesprek komen verschillende onderwerpen aan de orde: wat er precies aan de hand is, waarom een behandeling nodig is, hoe de behandeling wordt  itgevoerd, wat de effecten van de behandeling zijn en wat eventuele alternatieven voor de behandeling zijn.

Begeleiding

Wanneer zich problemen aan uw gebit voordoen, is curatieve zorg nodig. Dat is het werk van onze junior en senior tandartsen. Tot hun werkzaamheden behoren: boren en vullen, protheses aanmeten en aanbrengen, kroon- en brugwerk, wortelkanaalbehandelingen etc.

De seniortandartsen coachen en begeleiden de juniortandarts hierbij. Onze preventieassistentes en mondhygiëniste kunnen ook enkele behandelingen uitvoeren, zoals tandsteen verwijderen, sealen en kleine, preventieve vullingen aanbrengen. De tandarts ziet u in ieder geval tweemaal per jaar.

Pijnloze behandelingen, geen amalgaam

Dankzij nieuwe tandheelkundige technieken kunnen wij er voor zorgen dat uw behandeling echt pijnloos is. De tandarts zal dit met u bespreken, maar u kunt hem of haar er ook naar vragen!

Op zoek naar een nieuwe tandarts in Nieuwegein?
Tandartsenpraktijk De Poort
“We zien u graag lachen en nemen daarom de tijd voor u”
Maurice Wijdh