Een beugel voor iedereen

Orthodontie is het specialisme in de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken. Tandheelkunde gericht op de ontwikkeling van een regelmatig gebit.

We behandelen afwijkingen door een verkeerde groei van de kaken en afwijkingen die te maken hebben met een onregelmatige stand van het gebit. Vaak gaat het om een combinatie hiervan.

“Wij geloven in persoonlijke aandacht.”
Maurice Wijdh

De Systemen

Brackets Damon system

Het Damon-beugelsysteem werkt met zelfligerende slotjes (brackets) waarin de draad die de tanden en kiezen op de juiste plaats moet zetten los kan bewegen. Er worden geen elastiekjes rond de slotjes gedragen, wat minder wrijving en druk veroorzaakt. Door computersimulatie wordt berekend waar de tanden en kiezen komen te staan. Daardoor is het resultaat vooraf al redelijk te bepalen.

Dit moderne klepjessysteem heeft als voordelen dat bij ruimtegebrek minder vaak tanden en/of kiezen verwijderd hoeven te worden en minder vaak gebruik gemaakt wordt van buitenbeugels. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van dit systeem minder pijnlijk is dan de ‘klassieke’ beugel. Ook op het gebied van hygiëne is deze methode geavanceerder: de tanden en de beugel zelf zijn beter schoon te houden.

Er worden lichtere krachten gebruikt om de tanden te verplaatsen met als voordelen:

  • Een kortere behandelduur.
  • Minder gevoelige tanden en kiezen tijdens de behandeling

Air-aligner

Wil je iets laten doen aan de stand van je tanden, maar liefst zo min mogelijk zichtbaar? Dan is de doorzichtige Airaligner beugel wellicht iets voor jou. Hiermee werk je naar een mooie glimlach toe, met behulp van ultradunne, doorzichtige hoesjes ofwel aligners om de tanden. Deze vervangt u om de twee weken door nieuwe. Telkens als je een nieuwe aligner over de tanden klikt, zal je gebit geleidelijk – stapje per stapje,
week na week – verschuiven naar de gewenste positie.

Gemakkelijk en Comfortabel

Een air aligner behandeling past simpel en makkelijk in je dagelijks leven, zonder dit overhoop te gooien. De aligners zijn doorzichtig en vallen helemaal niet op wanneer je ze draagt. Er zijn geen metalen slotjes of draden, dus je hebt geen last van mogelijke mondirritaties. De aligners zijn comfortabel om dragen en worden uitgenomen om te eten,
te drinken of de tanden te poetsen en te flossen. Bij een belangrijke afspraak, kun je ze desgewenst voor een korte tijd uitnemen.

Op zoek naar een nieuwe tandarts in Nieuwegein?
“Wanneer uw tandarts een gaatje heeft geconstateerd,
is het zeer belangrijk dat de tand behandeld wordt.”
Maurice Wijdh