Wij laten u graag glimlachen

Cosmetische tandheelkunde (of esthetische tandheelkunde) is een vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt.

Een stralende glimlach geeft niet alleen uzelf een prettiger gevoel, het is zowel in het privéleven als op het werk steeds vaker een sleutel tot succes. Het gebit bepaalt in hoge mate wat we uitstralen. Bovendien geeft een verzorgd en mooi gebit zelfvertrouwen. Hier speelt met name ook de samenhang van het gebit met de rest van het gezicht een grote rol.

Gebruik wordt gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings waarmee verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen kunnen worden gemaakt. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder cosmetische tandheelkunde.

“Wij geloven in persoonlijke aandacht.”
Maurice Wijdh

Facings

Een facing is een schildje van porselein dat op de tand wordt vastgeplakt. Met een facing is het uiterlijk van de tand te verfraaien.
De vorm of de kleur van een tand kan worden veranderd. Ook is het mogelijk om spleetjes tussen tanden en kiezen op te vullen,
afgebroken hoekjes te repareren, scheve tanden te maskeren of afgesleten tanden weer hun oorspronkelijke vorm te geven.

Waar nodig wordt een dun laagje van het oppervlak van de tand geslepen, zo wordt er ruimte gemaakt voor de facing.
Vervolgens wordt in het tandtechnisch laboratorium een schildje van porselein vervaardigd in de gekozen kleur en vorm.

Een facing is een mooie en duurzame restauratie die aanvoelt als een eigen tand.

Facings composiet

Bij een composiet facing is één bezoek aan de tandarts voldoende. Samen met de tandarts kiest u de kleur uit die het best bij uw gebit past.
Om de facing aan te brengen maakt de tandarts ruimte door een dun laagje van de tand af te slijpen. De tand wordt behandeld met een etsend materiaal en hechtmateriaal om vervolgens het composiet aan te brengen.

Nadat de aangebrachte composiet in de gewenste vorm is gebracht en met een speciaal lampje is uitgehard wordt het
harde oppervlak geslepen en gepolijst om de vorm af te maken.

Tanden Bleken

Verkleurde tanden kunnen witter gemaakt worden door ze te bleken. In onze praktijk gebruiken we daarvoor de Zoom! bleekmethode.
Bij deze methode wordt een speciale gel op de tanden aangebracht, daarna wordt een tandblekende lamp op het gebit gericht
om de gel te activeren. De behandeling duurt ongeveer een uur.

Als alternatief kunnen tanden ook thuis worden gebleekt. Er worden dan individueel op uw gebit passende bleeklepels vervaardigd
waarin een speciale blekende gel moet worden aangebracht. Deze lepels worden enkele uren per dag of in de nacht gedragen
gedurende 1 à 2 weken, totdat de tandkleur naar wens is. Vaak is het noodzakelijk om de tanden vooraf te reinigen en te polijsten.
Als er vullingen aanwezig zijn in de te bleken tanden kan het van belang zijn deze vullingen na het bleken te vervangen,
zodat de kleur aan de nieuwe situatie kan worden aangepast.

De duurzaamheid van het resultaat varieert per persoon. Over het algemeen blijft het resultaat – met inachtneming van
een goede mondhygiëne en normale blootstelling aan verkleurende voedingsmiddelen en dranken- twee tot drie jaar gehandhaafd.

Op zoek naar een nieuwe tandarts in Nieuwegein?
“Wanneer uw tandarts een gaatje heeft geconstateerd,
is het zeer belangrijk dat de tand behandeld wordt.”
Maurice Wijdh