Wat is Cerec

De ontwikkelingen in de tandheelkunde gaan snel. Wij vinden het belangrijk als centrum om onze patiënten op de juiste wijze te behandelen volgens de meest effectieve en betrouwbare
behandelmethode. Een relatief nieuwe, maar zeer aan te raden, behandelmethode is Cerec.

Cerec is een restauratiemethode van tanden of kiezen waarbij met computertechniek de benodigde restauraties worden vervaardigd. We hebben het dan over bijvoorbeeld de vervaardiging van kronen, inlays, onlays en facings.

“Wij geloven in persoonlijke aandacht.”
Maurice Wijdh

Alle zorg binnen één afspraak

Hoe werkt Cerec

Via een computergestuurde behandelmethode is het voor tandartsen mogelijk om in één en dezelfde behandelafspraak een kroon, inlay, onlay of facing te maken én te plaatsen. Voorheen was het nodig om hiervoor te ‘happen’ en werd alles opgestuurd naar een tandtechnisch laboratorium. Dat is niet meer nodig. Uw te behandelen tand of kies wordt allereerst verdoofd. Uw oude vulling wordt verwijderd, waarbij wij proberen zoveel mogelijk van uw natuurlijke tand of kies te behouden. Daarna wordt er met een 3D-camera een digitale opname gemaakt.

Tijdens het bewerken van deze opname wordt op het computerscherm de benodigde tand of kies gevormd. U kunt dit zelf allemaal volgen op het scherm. Hierna zal een slijpmachine de op het computerbeeld gevormde tand of kies tot in grote perfectie met behulp van diamantfreesjes uitslijpen in minder dan 15 minuten. Daarna kan de kroon of inlay worden gepast. In onze praktijk wordt de gepaste kroon of inlay in een speciale oven gedurende 15 minuten op 850 graden Celsius gebakken waarna het een enorme sterkte krijgt (400 kg i.p.v. 150 kg per knobbeloppervlakte ongebakken).

Aan het eind van dit bakproces wordt de kroon of inlay in uw mond vastgezet. U bent dan in het bezit van de meest perfecte tandheelkundige restauratie die op dit moment mogelijk is en die in het algemeen tientallen jaren lang in goede conditie in uw mond blijft.

Kwaliteit en snelheid

Met de toepassing van Cerec is het mogelijk om in één en hetzelfde tandarts bezoek een kroon of inlay te maken én te plaatsen.
U hoeft dus geen vervolg afspraak meer te maken. Over de kwaliteit hoeft u zich geen zorgen te maken. Er is inmiddels veel ervaring  met Cerec.

Op zoek naar een nieuwe tandarts in Nieuwegein?
“Wanneer uw tandarts een gaatje heeft geconstateerd,
is het zeer belangrijk dat de tand behandeld wordt.”
Maurice Wijdh